‘Het is natuurlijk afwachten wat er met de hulpverlening gaat gebeuren zodra de corona voorbij is. Maar ik denk dat digitale zorg dé toekomst is.’ In de podcast-aflevering hoor je klinisch psycholoog Carlos Croes, die recent GGz Hulp Online opzette. Dat is de 100% digitale poli van GGz Centraal.

Een vogelvlucht tijdens de corona-pandemie
Ken je Carlos Croes, dan weet je dat hij houdt van innoveren. Al voor de pandemie ontwierp hij een projectplan voor een digitale poli, als oplossing voor de wachtlijstproblematiek in de ggz. Wat klein begon, groeide door de corona uit tot een groot succes. In de podcast legt Carlos uit hoe dat ging. ‘Zoals eigenlijk altijd geldt: als je ergens in gelooft, dan gaat dat ook lukken. Ik geloofde al langer dat het digitale werken een oplossing zou bieden voor verschillende problemen in de ggz. Door corona werden alle behandelaren en patiënten verplicht om het tenminste een periode te proberen. Anders dan ze vooraf hadden verwacht, ervaarden veel mensen dat het online behandelen echt voordelen biedt.’

Luister naar de podcast over GGz Hulp Online: de digitale poli
In de aflevering van de podcast ‘Innovatie en vernieuwing in de ggz’ legt Carlos Croes uit waarom patiënten én behandelaren ontzettend positief zijn over de digitale hulpverlening in de ggz. Ook werpt hij een voorzichtige blik op de verdere toekomst. Want hoe mooi zou het zijn om ook een koppeling te maken met verdere tracking op apps en robotisering?

Wil je de podcast liever luisteren in je favoriete podcast-app? Klik hier voor de link!

Spotify: https://open.spotify.com/episode/7GTv2hu5ny8kSKWzelxHQw?si=b7699b61060548b6&nd=1
ApplePodcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/innovatie-en-vernieuwing-in-de-ggz/id1616862264