Voel je je iedere dag en al lange tijd (ernstig) somber? En kun je jezelf hier niet overheen zetten? Je hebt geen zin meer om dingen te ondernemen en er is niets wat je kan opvrolijken? Dan heb je misschien een depressie. Een depressie gaat soms voorbij, maar meestal niet vanzelf. De ene depressie is ernstiger dan de andere. Je kunt bij ons terecht voor behandeling.
Depressies komen veel voor. De kans dat je ooit een ernstige depressie krijgt is zelfs 1 op 20, en in het algemeen hebben vrouwen vaker last van een depressie dan mannen. Ook kinderen en ouderen kunnen een depressie krijgen. Een depressie kan kort duren, maar ook maanden of zelfs jaren duren. Als je minstens twee jaar depressief bent spreken we van een chronische depressie
BEHANDELING DEPRESSIE
Een depressie is goed te behandelen, mits de depressie symptomen in een vroeg stadium worden ontdekt. In sommige gevallen gaat een depressie vanzelf over, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Als een depressie niet behandeld wordt loop je het risico om een ernstige depressie te krijgen. Voor de behandeling en begeleiding van mensen met een depressieve stoornis hebben wij een zorgprogramma ontwikkeld. Binnen dit programma kunnen we kiezen uit verschillende modules. Je kunt hierbij denken aan gesprekken, therapieën, trainingen of cursussen. De keuze bepalen we uiteraard samen.
Dit zorgprogramma is bedoeld voor volwassenen met een ernstige stemmingsstoornis, die het dagelijks functioneren verstoort. Het gaat om mensen met een depressie of mensen met stemmingsklachten, bij wie de klachten zich met tussenpozen herhalen.
WAT VIND JE VAN ONZE ZORG?
Ben je tevreden over onze zorg? Of zijn er zaken die volgens jou beter kunnen? We zetten verschillende instrumenten in om dat te weten te komen. Vragenlijsten, evaluaties met je behandelaar en een kwaliteitstoetsing vanuit cliëntperspectief. Ga naar meer info als je hierover meer wilt lezen.
WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
We willen bijdragen aan de ontwikkeling van de best beschikbare behandelingen. Nu en in de toekomst. Daarom doen we ook aan wetenschappelijk onderzoek. Mogelijk vragen we jou of we gegevens over je klachten en je behandeling mogen gebruiken voor onderzoek. Het staat geheel vrij dit te weigeren. Wil je wel deelnemen aan onderzoek? Dan zorgen we er uiteraard voor dat we de gegevens anoniem opslaan en dat ze niet herleidbaar zijn.