Maak kennis met Melissa

Als Psychomotorisch Therapeut help ik je om de verbinding met je lijf weer terug te vinden. Zodat je weer durft te vertrouwen op wat je lijf je vertelt.  En zo leert om lichaamssignalen te herkennen, te begrijpen en hiernaar te luisteren en handelen.

Je lijf probeert je de hele dag door iets te vertellen. Wat je voelt, wat je behoeften zijn, wat je grens is. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat de verbinding met je lijf verstoord raakt. Je raakt uit balans en er ontstaan overlevingsstrategieën. Hierdoor kan het zijn dat je het lastig vindt lichaamssignalen of emoties te herkennen en te begrijpen. Of dat je te weinig ruimte inneemt voor je eigen gevoelens, behoeften en grenzen. Je gaat je dan aanpassen aan de omgeving. En zo zijn er nog genoeg andere patronen die jou in de weg kunnen staan.  Psychomotorische therapie (PMT) kan je helpen om dit te doorbreken en te kijken wat jou wel helpt om weer verder te komen.

Hoe dan? Psychomotorische Therapie is een lichaams- en ervaringsgerichte therapievorm. Door middel van lichaamsgerichte oefeningen of sport- en speloefeningen leer je om lichaamssignalen, gedachten, gevoelens en gedragspatronen te herkennen en begrijpen. Omdat je tijdens de oefening direct kan ervaren wat je voelt en waar je tegenaan loopt kunnen we ook direct oefenen met hoe je dingen anders aan zou willen pakken. Zo kunnen we oude hardnekkige patronen doorbreken en kijken wat jou wel helpt.

Als jouw behandelaar vind ik het belangrijk om je echt te leren kennen. Wat is je verhaal? Wie ben jij achter je problematiek? Wat zijn je krachten en kwaliteiten?  Samen kijken we hoe PMT jou kan helpen. Vanuit een gelijkwaardige benadering waarbij het tonen van mijn eigen kwetsbaarheden en werken vanuit eigen ervaring ook belangrijk is.  Samen in het diepe springen en van elkaar leren. We doen het tenslotte samen!

VRAGEN & CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul het contactformulier in en krijg binnen één werkdag een reactie.