Maak kennis met Caroline

‘Herstellen begint met willen herstellen en ik wil je daarbij ondersteunen door te kijken naar je eigen kracht!’

Ik ben Caroline Marchelinus en nadat ik in 2012 de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige heb afgerond, ben ik sinds 2013 werkzaam als ervaringsdeskundige in de GGZ. Tevens ben ik WRAP facilitator en ben ik getraind in de Yucel Methode. Met behulp van deze methode kun je vanuit eigen regie, kracht en wensen bouwen aan herstel.

Als ervaringsdeskundige (ED) heb ik ervaring gehad met een ontwrichtende situatie (in mijn geval depressie). Ik heb zelf een herstelproces doorlopen, op mijn eigen ervaringen gereflecteerd en deze gedeeld met anderen. Ik heb geleerd deze ervaringskennis in te zetten om anderen te ondersteunen.

Ik ondersteun jou in je herstelproces. Hierbij is het uitgangspunt van herstel het versterken van je eigen kracht (empowerment). Herstel is voor mij het creëren van stabiliteit. Ik ga niet zozeer uit van jouw diagnose maar meer van het hebben van een kwetsbaarheid. Het begint met acceptatie van de eigen kwetsbaarheid. Het hiermee leren omgaan duurt een heel leven lang.

Ik leg de focus op je mogelijkheden i.p.v. op je beperkingen en ik wil je helpen bij:
– het in beweging komen
– het normaliseren van je kwetsbaarheid
– het werken aan hersteldoelen (zoals bijvoorbeeld activering, meer structuur, werken)

Ik maak gebruik van mijn eigen ervaringen met het op- en afbouwen van medicatie, bijwerkingen van medicatie, opgenomen zijn geweest (op een PAAZ en in een kliniek) en het benutten van je sociaal netwerk.

VRAGEN & CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul het contactformulier in en krijg binnen één werkdag een reactie.