Heb je psychische klachten en zoek je hulp? Dan is het verstandig om eerst met de huisarts te gaan praten. Deze kan kijken wat er aan de hand is. En welke hulp het beste bij jou past.

Bij lichte problemen kan de huisarts of de praktijkondersteuner (POH-ggz) zelf hulp bieden. Zijn de problemen iets zwaarder? Dan kan de huisarts je verwijzen naar de basis ggz. Denk bijvoorbeeld aan Indigo Midden Nederland. GGz Centraal biedt specialistische ggz voor alle leeftijden. Dat is voor de ingewikkelder en zwaardere problemen. Hiervoor is altijd een verwijzing van een (huis)arts en/of beschikking van een gemeente nodig.

stappenplan voor aanmelden

Optioneel

Oriënterend gesprek

Een paar woorden zijn vaak genoeg om helderheid te scheppen. We willen voorkomen dat je onnodig lang in onduidelijkheid verkeert of moet wachten. Daarom staan we je graag laagdrempelig te woord via videobellen, chat of telefoon.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je vragen over onze werkwijze? Samen met een van onze psychologen onderzoek je in een kort gesprek of ggz hulp online bij jou past. Je weet direct waar je aan toe bent. En als je het idee hebt dat ggz hulp online bij jou aansluit plannen we direct een vervolggesprek in, de intake.

Vraag een oriënterend gesprek aan >>

STAP 1

Verwijzing van je huisarts

Om te kunnen starten met je behandeling heb je een verwijsbrief nodig van een verwijzer. Dat kan zijn: jouw huisarts, een medisch specialist, de arbo-arts of een andere daarvoor gecertificeerde instelling. Deze verwijzer kan je aanmelden bij ons. Dat is het gemakkelijkst. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op om een afspraak te maken voor de intake. Je slaat stap 2 en 3 over.

STAP 2

Aanmelden

Mocht je zelf al een verwijsbrief in je bezit hebben, dan kun je je aanmelden via onderstaand formulier. De verwijsbrief voeg je als bijlage toe in dit formulier. Ook dan geldt dat wij contact met je opnemen zodra we je aanmelding hebben ontvangen. Mocht je eerst een vrijblijvende kennismaking willen, vink dit dan aan op het formulier.

 

STAP 3

Intake en start behandeling

Zo’n intake kan spannend en emotioneel zijn. Dat beseffen onze hulpverleners maar al te goed. Zij zorgen ervoor dat je je veilig en vertrouwd voelt om over je problemen te praten.

De intake bestaat uit twee gesprekken. Tijdens het eerste gesprek verhelder jij samen met een psycholoog de problemen of klachten waar je in je dagelijkse leven mee worstelt. Ook krijg je uitleg over ggz hulp online en onze werkwijze. Samen maak je de afweging of een volledig online behandeling mogelijk is.

Mocht dit het geval zijn, dan ga je in het tweede gesprek verder de diepte in met een klinisch psycholoog of psychiater. Daarna bepaal je samen welk traject het beste bij jou past. Als jíj daar vertrouwen in hebt, geeft de behandelaar die je hebt ontmoet tijdens het intakegesprek samen met jou ook de verdere behandeling vorm.

aanmeldformulier
    vragen en contact

    Indien je het vragenformulier invult, krijg je binnen 1 werkdag een reactie.

    veel gestelde vragen
    contactformulier