Project omschrijving

Maak kennis met Monique

Hallo, mijn naam is Monique. In 2005 heb ik mijn studie Klinische Psychologie aan de vrije Universiteit afgerond. Sindsdien heb ik met veel plezier behoorlijk wat werkervaring opgedaan. Onder andere met cliënten met angstklachten, depressie, burn-out, trauma en middelengebruik. Het (volledig) online behandelen doe ik nu ruim een jaar, met mooie resultaten. Bij behandelsessies zie ik vaak hoe mensen thuis toch meer ontspannen kunnen zijn en hoe we met oefeningen, die soms best spannend zijn, aan de slag kunnen gaan.

Als behandelaar vind ik het belangrijk om zorgvuldig naar jou te luisteren en om samen een goede behandelrelatie op te bouwen. Ik wil de behandeling samen met jou vormgeven. Het voordeel van het intensieve traject bij ons is dat ik wat uitgebreider met jou kan onderzoeken wat jij nodig hebt voor een blijvend resultaat. Als behandelaar ben ik warm, steunend en toch ook doortastend.

Naast het doen van de eigen behandelingen ben ik als GZ-psycholoog ook regiebehandelaar. Dit betekent dat ik op de achtergrond meedenk met de inhoud van de behandelingen die mijn collega’s uitvoeren.

De behandelmethodes waar ik gebruik van maak zijn Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness, EMDR en de Narratieve Exposure Therapie (NET).

Een van mijn passies is het intercultureel werken, wat ik zowel in binnen- als buitenland heb gedaan. In 2016 en 2017 heb ik twee missies gedaan voor Artsen zonder Grenzen. Ik heb in India en Ethiopië samen met mijn behandelteam psychologische behandeltrajecten uitgevoerd. In 2020 heb ik dit in Suriname gedaan. Ook ben ik betrokken geweest bij een dagbehandeling voor Nederlandse cliënten in Spanje.

Momenteel woon ik in Amsterdam. Ik onderneem graag buitenactiviteiten. Zo snel het mogelijk is zal ik ook het dansen zeker weer gaan oppakken.